E-mails overzetten

Er zijn enkele stappen die u moet nemen om uw e-mailaccount en alle berichten die u daarin heeft van uw vorige host naar onze server te verplaatsen.

1. Maak een back-up van uw bestaande e-mails met een e-mailprogramma

Zorg er eerst voor dat u een lokale e-mailprogramma heeft gekoppeld aan uw oude e-mailaccount (Outlook, Thunderbird, Mac Mail, enz.). Zorg ervoor dat uw accounts zijn ingesteld om met IMAP te werken en dat u uw mailprogramma met uw server heeft gesynchroniseerd. Dit zorgt ervoor dat al uw berichten op uw lokale computer worden opgeslagen. Controleer dit door het e-mailprogramma af te sluiten, het internet van uw laptop of computer uit te zetten, en het e-mailprogramma weer te openen. Kunt u gewoon uw mails zien? Dan zijn ze opgeslagen!

2. Site verhuizen naar andere server

Om de site te verhuizen naar de server van Webyard heb ik de verhuiscode nodig. Deze kan je vinden bij je huidige hostingpartij. Kun je het niet vinden? Laat het mij weten, dan kijk ik even mee. 

Wanneer de website verhuisd is worden de e-mailadressen weer aangemaakt. De inloggegevens krijg je opgestuurd. Het wachtwoord kan je later aanpassen. 

3. Configureer het nieuwe e-mailaccount

Voeg met hetzelfde e-mailprogramma het nieuw aangemaakte e-mailaccount toe. 

Logt hij niet automatisch in? Sommige e-mailprogramma’s vragen om aanvullende informatie zoals de in- of uitkomende server, het bijbehorende poort en welke beveiligingsmethodes je wilt gebruiken. Ga naar www.(jouwdomein).nl/webmail/ en log in met het nieuwe email adres en wachtwoord. Klik in het linker menu op ‘mailconfiguratie’ en daarna op ‘handmatig instellen’. Hier staan de benodigde gegevens.

4. Verplaats bestaande berichten

Verplaats vervolgens in het e-mailprogramma dat je eerder gebruikte alle mappen van uw oude account naar het nieuwe e-mailaccount (Inbox, Verzonden, enz.). Uw e-mailprogramma begint de berichten van de oude server naar de nieuwe te kopiëren. Houd er rekening mee dat dit enige tijd kan duren, dus zorg ervoor dat de bewerking is voltooid voordat u doorgaat.

5. Oude e-mailaccount verwijderen

Zodra je e-mails op het nieuwe account ontvangt, controleert je of er berichten zijn ontvangen op het oude account en verplaatst u deze naar het nieuwe. Zodra die laatste synchronisatie voorbij is, kun je het oude account veilig verwijderen.

Veelgestelde vragen

Jazeker. Het e-mailadres blijft hetzelfde, hij is alleen gekoppeld aan een andere server. Hierdoor kan je dus op twee keer op hetzelfde e-mailadres ingelogd zijn in jouw e-mailprogramma. 

Nee. De e-mails die in de overbruggingsperiode worden ontvangen komen altijd op een van de twee servers aan. Verwijder dus niet gelijk het oude e-mailaccount, maar wacht nog even totdat je zeker weet dat de e-mails op het nieuwe account aankomen. Zie stap 5.