Met social media maakt u snel vrienden.

Zelf op social media.

Waar het bij social media om draait is dat de gebruikers zelf de inhoud maken, verspreiden en delen.

Verder maakt reageren op berichten van anderen een groot deel uit van de activiteiten. In welke vorm dat gebeurt kan erg verschillen, en dus is er voor elk wat wils.

WebYard zet de meest populaire social media op een rijtje:

Hyves:

is een Nederlandse social netwerksite waarop 57 procent van alle Nederlanders zich heeft geregistreerd. Hyves wordt vooral gebruikt voor het delen van foto's, filmpjes en berichten, van een belangrijke gebeurtenis, een vakantieverslag, tot zomaar even laten weten wat je bezighoudt.

Facebook:

dit wereldwijde netwerk heeft ruim 845 miljoen leden. De site is qua soort vergelijkbaar met Hyves, maar heeft het voordeel dat het internationaal georiƫnteerd is en er dus gemakkelijk contact met familie en vrienden in het buitenland kan worden gelegd. In Nederland zitten bijna 5 miljoen mensen op Facebook.

LinkedIn:

is een internationale, zakelijke netwerksite. LinkedIn wordt vooral gebruikt om het zakelijk netwerk te onderhouden en uit te breiden. Het heeft wereldwijd rond de 135 miljoen leden en blijft nog steeds groeien. Er zouden gemiddeld twee leden per seconde bij komen.

Twitter:

hiermee kunt u korte berichtjes versturen en ontvangen. Door andere twitteraars te volgen, kunt u hun berichtjes lezen en hierop reageren. In Nederland hebben 3,6 miljoen mensen een Twitter-account. Veel artiesten, politici en sporters plaatsen met regelmaat berichtjes, waardoor Twitter inmiddels een nieuwsbron is geworden.

YouTube:

is een internationale website waar videofilmpjes door gebruikers kunnen worden bekeken en gedeeld. YouTube krijgt inmiddels 800 miljoen unieke bezoekers per maand en er worden zo'n 48 minuten aan videobeelden per minuut geplaatst door gebruikers.


Flickr:

op deze internationale website kunt u naast het opslaan en beheren van uw eigen foto's en videofragmenten, deze ook delen met andere fotoliefhebbers. Er zijn wereldwijd 51 miljoen gebruikers op Flickr. Per dag worden er 4,5 miljoen foto's geplaatst door gebruikers.


NUjij.nl:

is een Nederlandse sociale nieuwssite met ondertussen zo'n 90.000 geregistreerde bezoekers. Lezers bepalen wat het nieuws is door zelf artikelen uit allerhande media te plaatsen, waarop vervolgens gestemd en gereageerd wordt.

Schoolbank.nl:

op deze online ontmoetingsplaats kunnen oud-klasgenoten en bekenden van vroeger elkaar opzoeken en in contact met elkaar komen. Schoolbank.nl telt 4,4 miljoen leden, en alle scholen en universiteiten van Nederland zijn opgenomen op de site.