WebYard maakt een website op maat.

HET CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM. (CMS)

Een content-beheersysteem of contentmanagementsysteem is een softwaretoepassing, meestal een web-applicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren (contentmanagement).

Als afkorting wordt ook wel CMS gebruikt, naar het Engelse content management system (inhoudsbeheerssysteem). Een functionaliteit van een CMS is dat gegevens zonder lay-out (als platte tekst) kunnen worden ingevoerd, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een lay-out door toepassing van sjablonen.


Een CMS is vooral van belang voor websites waarvan de inhoud regelmatig aanpassing behoeft, en de inhoud in een vaste lay-out wordt gepresenteerd aan bezoekers. De meeste grote bedrijven gebruiken voor hun website tegenwoordig een CMS. Een bekende variatie op het CMS is bijvoorbeeld de weblog.


Een CMS bestaat ten minste uit de volgende onderdelen:

  • Een (meestal afgeschermde) administratiemodule, waar gegevens kunnen worden ingevoerd, verwijderd of aangepast.
  • Een database of een andere vorm van opslag van de gegevens.
  • Een presentatiemodule, waar de ingevoerde gegevens door bezoekers kunnen worden bekeken.

Voor het ontwikkelen van uw website maken we gebruik van Open Source CMS software. Bv. Wordpress, Joomla of Drupal. Door het gebruik van deze sofware bespaart u de aanschaf van software en licenties. Tevens kunt u zelf eenvoudig de content beheren en aanpassen.

De basisinrichting van uw website wordt door WebYard verzorgd, tevens passen wij de template (het uiterlijk) aan naar de gewenste kleuren en indeling (huisstijl). Uw logo wordt indien gewenst ontworpen.

Op basis van inventarisatie wordt nagegaan of aanvullende functionaliteit is gewenst. De gewenste functionaliteiten (modules) bv. een nieuwsbrief, webshop of contactformulier worden vervolgens geïmplementeerd.

Het hele proces van de ontwikkeling van uw website is voor u te volgen in een projectsite. Is alles naar wens dan wordt deze gepubliceerd onder uw domeinnaam.Kwaliteit

Een website moet niet alleen grafisch gezien aantrekkelijk te zijn, maar moet ook functioneel goed werken. Dit kan alleen wanneer uitgegaan wordt van kwalitatief hoge standaards.

Er zijn veel programma's beschikbaar om een webpagina te bekijken, browsers genaamd. De meest gangbare browsers zijn Internet Explorer (van Microsoft), Firefox (van Mozilla), Chrome (van Google) en verder bijvoorbeeld Opera en Safari.

De websites die door WebYard worden gebouwd worden allemaal getest op de meest gangbare browsers.